Gratis fragt ved køb over 350 kr. (fragt fra kun 25 kr.) 🚚

Hvad er BPA (Bisphenol A) plastik og hvorfor kan det være skadeligt?


BPA friLæs med for at få svar på:
1)
 Hvad BPA er.
2) Om BPA er skadeligt for dig.
3) Tips til at reducere dit BPA indtag.

Hvad er BPA (Bisphenol A) plastik?

BPA står for Bisphenol A. BPA er et kemikalie som er blevet brugt i store dele af verden siden 1950'erne til at lave bestemte typer af plastik, og desværre har det vist sig at det kan være skadeligt for kroppen hvis man indtager det i større mængder.
Blandt andet bliver BPA brugt i den type af plastik som ofte findes i beholdere til mad og drikke, heriblandt vandflasker og madkasser, men BPA kan også findes i mange andre produkter.

Det er påvist at BPA kan sive ind i maden eller de drikkevarer som er blevet opbevaret i plastik med spor af BPA. Problemet ved dette er at BPA kan være skadeligt for vores eget helbred, blandt andet for vores hjerne og blodtryk.
Det er endda også påvist at børns adfærd kan blive påvirket igennem øgede mængder af BPA. Heldigvis skal man dog formentligt ikke bekymre sig om BPA så længe man kun får det i de ganske små mængder der for eksempel forekommer naturligt i madvarer.

4 tips til at reducere dit indtag af BPA plastik.

Er du bekymret for om du indtager for meget BPA?

Her i Miin Bottle teamet har vi nemlig forsøgt os at samle nogle tips til hvordan du kan blive bedre til at reducere dit indtag af BPA plastik:

1) Brug BPA fri produkter. Efterhånden findes der utallige muligheder for at erstatte sine produkter med et BPA frit alternativ. Fordelen ved genanvendelige vandflasker er at de ofte er 100% fri for BPA som også kan gøre det lettere for en selv at drikke mere vand. Vandflasker fra Miin Bottle er for eksempel 100% BPA fri.

2) Skær ned på dit forbrug af mad og drikke fra dåser. Traditionelt set har dåser et meget højt indhold af BPA og mad/drikkelse fra dåser findes bliver lettere påvirket. Derfor kan det være en god idé at spise friske madvarer.

3) Undgå at varme plastik op. Forsøg så vidt muligt at undgå at putte plastik produkter i mikroovnen eller i opvaskemaskinen, af den årsag at varme lettere kan ødelægge produkterne over tid og dermed være skyld i at BPA langsomt siver ud i dine mad- og drikkevarer.

4) Brug alternative produkter. Forsøg at skift dine plastik produkter ud med andre løsninger. Det kan være glas, porcelæn eller rustfrit stål som Miin Bottle vandflasker eksempelvis er lavet af. En genanvendelig vandflaske som er fri for BPA er generelt et godt tip til at reducere sit plastik forbrug.

Er BPA skadeligt for dig og din krop?

De fleste eksperter påstår at BPA rent faktisk er skadeligt for os - andre eksperter er dog uenige i at dette skulle være tilfældet.
Dog er de fleste eksperter enige om at det er bedst at tage nogle skridt henimod en hverdag med et begrænset indtag af BPA.

BPA kan påvirke kroppens processer såsom vores udvikling, hjerne, vejrtrækning, immunforsvar, fertilitet, hjerte, celler og vores energi niveau. Derudover påvirker BPA vores hormoner hvilket kan være skyld i at hormonernes funktion langsomt ændrer sig med tiden.

Nogle forbrugere og eksperter mener endda at BPA skal forbydes helt og BPA er endda allerede blevet begrænset her i EU, men også i Canada og i dele af Asien. Det er især produkter til babyer og små børn som er underlagt restriktioner om BPA indhold.

Samlet set kan vi altså konkludere at BPA er blevet påvist til at påvirke mange af kroppens centrale funktioner. Heldigvis mener de fleste eksperter dog at BPA i moderate mængder godt kan klares af vores krop. Man skal dog være opmærksom på at man ikke indtager for meget BPA.

Vores 4 simple tips kan forhåbentligt være en god start til at ændre sine vaner en smule. Det er trods alt bedre at være på den sikre side. Du kan også blive klogere på vigtigheden ved at drikke rigeligt med vand, og samtidigt få nogle tips til hvordan du selv kan drikke mere vand, ved at læse med her.

 

Miin Bottle logo___________________________________________

Vil du også være opdateret med nyt om Miin?
Så følg Miin Bottle på Facebook eller Instagram.

   Det bedste,
   Miin Bottle Teamet