Gratis fragt ved køb over 350 kr. (fragt fra kun 25 kr.) 🚚

Vigtigheden ved at drikke rigeligt med vand


Læs med og få svar på:
1) Hvorfor vand er vigtigt for kroppen.
2) Hvor meget vand man skal drikke om dagen.
3) Tegn på at man drikker for lidt vand.
4) 5 gode grunde til at drikke mere vand.
5) 9 tips til at drikke mere vand.

Når sommeren er om sig, betyder det for rigtig mange danskere at man bruger meget mere tid udenfor. Vi kender det godt selv, solen skinner, dagene bliver længere, og man ligger oftere på stranden for at mærke solen varme ens krop samtidig med at man kan fornemme lugten af havet og høre bølgerne skvulpe op imod stranden. Ja, i det hele taget bliver udendørslivet bare meget sjovere!

Kvinde drikker vand fra en genanvendelig drikkedunk fra danske Miin Bottle

Selvom dagene bliver længere og man får meget mere sol fordi man bruger mere tid ude under åben himmel er det stadigvæk super vigtigt at man sørger for at holde sig hydreret. Vand kan nemlig være svært at få nok af om sommeren på trods af at vand er det absolut vigtigste for kroppen.

Derfor har vi her i Miin Bottle teamet givet os i kast med at undersøge hvor vigtigt vand rent faktisk er for ens krop. Derudover har vi fundet et par tips frem som forhåbentligt kan gøre det lidt lettere for dig at drikke mere vand så du kan holde dig hydreret hele dagen - også selvom det er sommer og solen skinner.

Hvorfor er vand vigtigt for kroppen?

Kroppen består af godt og vel 60% vand og vores krop bruger vand i alle sine processer, alt fra hjernen til musklerne. Vand bidrager blandt andet til at regulere kropstemperaturen, absorbere mineraler og vitaminer, søvn, immunforsvaret og mange andre funktioner i kroppen som er essentielle for at kroppen kan fungere 100% optimalt. Fordi kroppen mister vand når man forbrænder kalorier, trækker vejret og mange andre ting så er vand derfor vigtigt for kroppen for at den kan fungere som den skal. Det er derfor ekstra vigtigt at man sørger for at hydrere kroppen tilstrækkeligt om sommeren ved at drikke rigeligt med vand så kroppen kan fungere som den skal.

Afhængigt af hvor meget vi hver især motionerer, klimaet og andre faktorer, så er mængden af det vand kroppen har brug for også påvirket. Det er derfor specielt vigtigt at man især om sommeren sørger for at få drukket ekstra vand i forhold til hvad man plejer, fordi kroppen forbrænder mere vand og kroppen forbrænder det hurtigere fordi temperaturen (for det meste) er højere.

Samlet set så sikrer gode hydreringsvaner altså at du vil have både din kropstemperatur, hjerne, muskler og metabolisme under kontrol - og du får mere energi i løbet af dagen.

Hvor meget vand skal man drikke om dagen?

Der findes ikke en fast regel for hvor meget vand man skal drikke i løbet af dagen. Langt de fleste danskere opnår faktisk deres daglige behov for at hydrere deres krop blot ved at drikke når man føler sig tørstig. Desværre oplever mange danskere dog også at de har svært ved at få nok vand til dagligt, specielt om sommeren hvor temperaturen typisk er højere og man bruger mere tid udenfor i det dejlige solskinsvejr.

Som en tommelfingerregel har man dog cirka brug for at drikke 2 liter vand om dagen, som svarer til at man fylder en Miin Bottle op 4 gange i løbet af dagen. Om sommeren kræver det ofte lidt mere vand at holde kroppen hydreret og man kan derfor bruge en ny tommelfingerregel som siger at 3 liter væske om sommeren er nok. Det svarer til at man fylder en Miin Bottle vandflaske op 6 gange i løbet af dagen fordi en Miin Bottle vandflaske har plads til 500ml.

Husk dog på at disse små tommelfingerregler også afhænger af hvor meget motion man selv dyrker, ens kropsvægt, og andre faktorer såsom hvor meget man sveder hvis man for eksempel er udenfor i solen en hel dag.

Tegn på at man drikker for lidt vand.

Drikker man for lidt vand kan det blandt andet resultere i hovedpine, ubehag og tør hud. Ofte kan mangel på vand også skjule sig bag andre symptomer og det er derfor ekstra vigtigt at man er opmærksom på at få drukket rigeligt med vand hver eneste dag - især om sommeren når det er ekstra varmt.

Tegn på at du drikker for lidt vand kan varriere, men nogle af de mest bemærkelsesværdige tegn er:

- Hovedpine er det mest almindelige symptom på vandmangel og viser sig hos rigtig mange danskere hver dag. Hjernen har brug for væske for at kunne fungere og hovedpine er desværre et symptom på at koppen - og dermed hjernen - ikke får vand nok.

- Ubehag i form af svimmelhed, udmattelse og en helt generel træthedsfornemmelse viser sig af og til ved dehydrering og væskemangel. Især efter en træningssession i motionscentret kan svimmelhed og generel ubehag være ekstra slemt hvis man ikke husker at få drukket nok vand.

- Tør hud kan ofte mindskes ved at drikke mere vand og det er et af symptomerne som viser sig ret hurtigt med væskemangel.

- Tør mund er for det meste en konsekvens af at man ikke får drukket nok vand og det forsvinder desværre ikke hvis man blot erstatter vand med andre sukkerholdige drikkevarer. Så sørg for at drik vand også.

5 gode grunde til at drikke mere vand.

Nu har du forhåbentligt fået et lidt bedre inblik i hvorfor vand er så vigtigt for dig selv og din krop. Derfor har vi her i Miin Bottle teamet samlet 5 af de bedste grunde til at drikke mere vand her i 2021:

1) Hjernen fungerer langt bedre når kroppen er hydreret og du kan derfor tænke mere klart når du har fået meget vand.

2) Vand hjælper kroppen med lettere at forbrænde kalorier.

3) Ens helbred kan forbedres væsentligt hvis man drikker meget vand da både blodtryk, fordøjelsessystemet og kropstemperatur er meget afhængig af den mængde vand vi drikker.

4) Ens præstation i træningscentret kan forbedres væsentligt ved at man holder sig hydreret i løbet af dagen og især op til sin træning.

5) Huden holdes ren og pæn fordi toksiner og affaldsstoffer lettere skyldes ud af kroppen.

9 tips til at drikke mere vand.

Vand er vigtigt og derfor har vi her i Miin Bottle teamet samlet 9 tips til hvordan du nemt kan blive bedre til at få drukket tilstrækkeligt med vand i løbet af dagen.

Vores 9 simple tips kan forhåbentligt hjælpe dig hen imod en lidt sundere hverdag:

1) Gør det mere interessant at drikke vand ved for eksempel at tilføje agurk, citron, lime, hindbær eller andet frisk frugt til vandet. På den måde kan man også hurtigere vænne sig selv til at drikke mere vand i stedet for sukkerholdige drikke.

2) Gør det til en vane at drikke vand så snart du er stået op.

3) Inden du tager et bad kan det være en god idé at få drukket vand, så prøv at se om du kan gøre det til en vane.

4) Brug en genanvendelig vandflaske som har mange fordele og tag en slurk en gang imellem, for eksempel når du laver mad, kaffe eller sidder ned og arbejder.

5) Hvis du bruger en genanvendelig vandflaske så vælg et BPA frit design og gør det til en vane at få fyldt flasken op igen så snart den er tom.

6) Tilføj isterninger til dit vand hvis du (ligesom os) er typen der foretrækker vandet koldt.

7) Dyrker du motion i et træningscenter så gør det til en regel for dig selv at tage en drikkedunk med som du lover dig selv at færdiggøre inden du er færdig med din træningssession.

8) Erstat plastikflasken, som ikke anbefales til genopfyldning, med en smart genanvendelig vandflaske i rustfri stål.

9) Hvis du allerede bruger en Miin Bottle vandflaske, så fyld den op mindst fire gange om dagen så du sikrer dig at få drukket mindst 2 liter vand hver dag. Der er nemlig plads til 500ml i en Miin Bottle vandflaske.

Nye vaner kan give fornyet energi.

Med fornyet viden om hvorfor vand er så vigtigt for din krop og hvordan du kan blive bedre til at holde dig hydreret i løbet af dagen, så håber vi her i Miin Bottle teamet på at du nu er klar på at ændre dine vaner en smule så du kan finde mere energi i hverdagen.

Du kan med fordel udforske vores vandflasker - måske finder du et design som endda kan hjælpe dig med at få drukket endnu mere vand.

 

Miin Bottle logo
___________________________________________

Vil du også være sikker på at være opdateret med nyt om Miin?
Så følg Miin Bottle på Facebook eller Instagram.

   Det bedste,
   Miin Bottle Teamet